ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ:  LAMAPLAST  |  LAMALINE

Δραστηριότητες

Τομείς Δραστηριότητας

Τομείς Δραστηριότητας (A)

Η Lamaplast κατασκευάζει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, όπως σιφόνια, υδραυλικά εξαρτήματα και αξεσουάρ μπάνιου. Τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτίσει την γκάμα των αξεσουάρ μπάνιου με προϊόντα από άλλα υλικά, πέραν του πλαστικού, όπως ανοξείδωτο και mdf.

Την τελευταία δεκαετία έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα παραγωγής της και την κατασκευή πλαστικών επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Σήμερα έχει εμπλουτίσει την γκάμα των επίπλων της με πλαστικά μοντέλα δικής της παραγωγής αλλά και αντιπροσωπεύοντας πολλούς επώνυμους οίκους του εξωτερικού, καλύπτοντας τις πλέον σύγχρονες και εξειδικευμένες ανάγκες της αγοράς contract (επαγγελματικός εξοπλισμός ξενοδοχείων, ρεστοράντ και καφέ).

Πριν δύο χρόνια ξεκίνησε την μελέτη του χώρου συσκευασίας, οπότε το 2005 ξεκίνησε με κατασκευές ειδικών προϊόντων για την εταιρική συσκευασία πρώτιστα.

Τομείς Δραστηριότητας (B)

Παράλληλα, η Lamaplast, χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτει, συνεργάζεται με εταιρείες άλλων κλάδων βιομηχανίας (οικιακών συσκευών, ηλεκτρικών συσκευών, τηλεπικοινωνιών, κτλ.) για την παραγωγή τμημάτων των προϊόντων τους κάτω από σχέση υπεργολαβίας.

Βέβαια η Lamaplast δεν έπαψε ποτέ να δραστηριοποιείται στον τομέα των μητρών για μηχανές injection. Η Lamaplast έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει σε αυτήν την αγορά. Αποτέλεσμα; έφτασε στο σημείο να διατηρεί μια αυτόνομη και ολοκληρωμένη μονάδα σχεδιασμού, κατασκευής, επισκευής και συντήρησης μητρών.

Στη μονάδα αυτήν είναι εγκατεστημένα τα πλέον σύγχρονα software, με επικεφαλείς το CAD Proengineering της Parametric Technology. Το Software αυτό συνεργάζεται άμεσα με το CAM, κάθετο κέντρο κατεργασίας μετάλλων, το οποίο με τη σειρά του καθοδηγείται από πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα CNC Controller. Καθώς επίσης και με τον υψηλής ακρίβειας ψηφιοποιητή (3-D Digitizer). Επίσης υπάρχει δυνατότητα εξομοίωσης χύτευσης μέσω του πλέον εξειδικευμένου software Mold Flow, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή γεωμετρία της μήτρας, προτού να προχωρήσει η διαδικασία της κατασκευής της.    

                                                                          

Τομείς Δραστηριότητας (Γ)

Οι δυνατότητες του τμήματος είναι σχεδόν απεριόριστες. Μπορεί να σχεδιάσει πολύπλοκα αντικείμενα ή μήτρες, καθώς και τις κατεργασίες κοπής που θα χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε CNC Controller εργαλειομηχανή.

Τα τελευταία χρόνια το τμήμα αυτό εξειδικεύεται στην κατασκευή υψηλής τεχνογνωσίας λόγω της ύψιστης ακρίβειας που απαιτείται.

Σε πολλές περιπτώσεις οι τομείς μητρών και υπεργολαβίας συνδέονται άμεσα, προσφέροντας στον Πελάτη ολοκληρωμένες λύσεις και καλύπτοντας και τις δυσκολότερες ανάγκες του αφού παίρνουν τη μορφή στρατηγικής συμμαχίας.